Creșterea stimulentelor fiscale pentru producția de film

În scopul de a filme neutraliza argument al Trezoreriei pentru a ataca deduceri, un amendament care prevede că investitorii de producții pot fi aplicate la avantaje fiscale.

producția de film
PP și Cetățenii transaccionaron ieri un productia amendament la Bugetul de Stat din 2017, care protejează stimulente fiscale pentru producția de film: „Se înțelege că Grupările de Interes Economic (AIE) au statutul de producător este întotdeauna că acestea sunt încorporate în producție înainte de data de finalizare de filmare, și desemnează producătorul executiv responsabil de a lua inițiativa pentru proiect”, spune ea. Acest amendament, care va avea efect pe perioadele fiscale care încep la sau după 1 ianuarie 2017, vrea să neutralizeze argument pe care îl utilizați Inspecția de Finanțe pentru a ataca deduceri, cum ar fi anticipat de EXPANSIUNE 19: exact, AIE, vehicul de investiții care este de obicei folosit în producția de film, nu sunt producătoare, că mormântul stimulente.

Producția de filme

Amendamentul, inițiativă a Cetățenilor, introduce un nou alineat la articolul 36.1 de Legea Impozitului pe profit, care reglementează, din ianuarie 2015, accesul și de a ajunge de deduceri fiscale pentru producția audiovizuală, și spune că va fi de 25% pentru primul milion de euro (până acum, de 20%) și 20% pentru restul (comparativ cu 18% în vigoare), cu o limită de trei milioane de euro.

De filme asemenea, producția de filme incluse în deducere de 40% din costul de publicitate și promovare și că 50% din baza de deducere trebuie să corespundă cu costurile suportate pe teritoriul spaniol. Suma totală primită de către producător nu poate depăși 50% din producție, deși această limită crește la 60% dacă producțiile transfrontaliere finanțate de mai mult de un Stat membru. În aceste procente nu sunt schimbări, dar se introduce un nou ajutor, care vă permite suma de deducere, împreună cu restul de ajutorul primit, să crească până la 70% în cazul producțiilor regizat de un nou regizor al cărui buget de producție să nu depășească un milion de euro.
În plus, amendamentul  productia ridică la suma maximă de deducere pentru producții internaționale, articolul 36.2 Legii, două milioane și jumătate de euro pentru trei milioane de euro.

Acest amendament a fost aplaudat, ieri, de sector, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la actele care Agenția Fiscală (MÂNCAȚI) a deschis la Universal Pictures pentru Fast & Furious 6, Warner Bros pentru clash of the titans și Summit Entertainment-Lionsgate-prin lumina rece a zilei. Acțiunea, la care a avut acces la acest ziar, au fost definitiv închise pe 28 aprilie și va forța să se întoarcă un total de 50 de milioane de euro de la partenerii din AIE, care au produs filme în funcție de schema de investiții în cinema, care a creat Spania. Trezoreria a concluzionat că AIE „nu au inițiativa privind producerea,” și, prin urmare, ei nu sunt producători și nu au acces la facilități fiscale.

Surse din sector care s-a mutat la clarificarea faptului că AIE este un producator „de a oferi certitudine juridică”, o certitudine că, în opinia lor, procesul-verbal al MÂNCAȚI pune în discuție și „speria investitorii”. Creșterea de deducere este binevenit, dar este mai productia puțin relevantă, în opinia sa, mai presus de toate pentru filme mici, de limitele pe care le operează. Amendamentul care a fost filme aprobat nu permite scutirea de impozit a ține cont și a scos un stimulent de la textul original al Cs la producții istorice-culturale de interes.